2009-10-27

Roligaste kvällen hittills

Man ska ju alltid avsluta en resa på bra sätt - i alla fall om man vill lämna landet med känslan av att man vill komma tillbaka! I går var vi på jam session vid nationalteatern i Kampala. Upcoming artister och andra som anser sig vara någorlunda talangfulla uppträder med några låtar var under hela kvällen. Ölen kostar 10 kr styck och är försvinnande god. Dessutom kan man springa på en hel del spännande människor - vilket vi självklart gjorde. Vi träffade bland annat en rastaman som hette Fidel Castro och sonen till Sudans president. Dessutom träffade vi en hiphop artist känd nog att få in oss på Kampalas hetaste måndagsklubb både gratis och med privilegiet att ta med spritflaskor hemifrån. Måste bara berätta lite mer om kvällen innan vi kom till klubben.

Uppträdandena vid nationalteatern var grymma (i alla fall de flesta) och särskilt en kille som hette Jamal (finns på youtube - lyssna och njut) var vi otroligt glada att vi fick se och lyssna på. Alla ugandier sjöng med och stämningen var fantastisk. Efter några öl och i sällskapet av rastamannen, en rugbyspelare, en kille med eget dataföretag, en kompis vid namn Alvin som vi träffat här och hans kusin tillika hip hop artisten klämde vi oss in hip hop killens minst sagt coola bil. Tänk "pimp my ride" med all bling bling och all markbelysning man kan ha. Det hade den bilen. Och pricken över i:t var den håriga rattmuffen - i afrika! Bilturen tog oss först till Edgehouse där vi bytte om och lämnade alla värdesaker. Därefter, ytterliggare två passagerare inklämda i bilen, åkte vi in till klubben på kampala road. Nu har vi varit på en riktig afrikansk klubb. Bara lokal musik och fantastisk dans från alla afrikaner som verkligen kan röra på sig. Efter några timmar, med morgondagens tidiga intervju för d-uppsatsen i minnet, var vi tvungna att gå hem. Så roligt har vi inte haft sedan eldkvarn brann!

I dag hade vi så vår sista intervju och sista dag på sjukhuset. Intervjun gick kanon och efter den gick vi runt på avdelningarna och delade ut leardalblåsor (att ventilera och återuppliva nyfödda barn med) och tog en massa bilder som minnen från den fantastiska men tuffa tid vi haft på Mulago hospital.

I morgon ska vi växla till oss lite dollar att spendera på Zanzibar, shoppa det sista och packa. Klockan 6 på torsdag morgon lämnar vi Kampala och flyger via Kenya vidare till Zanzibar. 14 dagars plugg inför sluttentan på barnmorskeutbildningen borde väl ändå räcka? Det finns i och för sig en liten risk att vi ägnar oss åt en del annat t.ex. snorkling, dykning, solning och annat man kan tänka sig att göra på en paradisö!

Ha det så gott allihopa så ses vi när vi kommer hem. 17 dagar kvar! Kram kram

1 kommentar:

  1. Vilken härlig avslutning i Kampala, ni hamnade mitt i innegänget :-)
    Och härligt att avsluta med sol och bad, OCH plugg såklart ;-)
    Välkomna hem!
    Kram Kickan och Matte

    SvaraRadera