2009-10-21

Datatrassel och stress over d-uppsatsen

Frida har problem med datorn pa skolan. Kommer inte ens in pa sin facebook eller mail idag. Uganda kan verkligen vara ett U-land med stort U ibland. Men vi har gladjeamnen ocksa. Ett av dessa ar avskedsfesten vi ska ha pa fredag. Vi ska ha avskedsfest. Avsked - vi lamnar snart Uganda. Det har ju sjalvklart varit fantastiskt kul och larorikt pa massvis med satt att vara har, men nu ar langtan efter nasta steg pa varan resa lite for stort for att kanna sorg over att behova lamna Ugandan. Nasta gladjeamne ar ju fortas det nasta steget. ZANZIBAR. 14 dagar pa den kanske finaste on pa var jord (iaf om man far tro bilderna vi har sett darifran)! Det ska bli sa skont. Visserligen kommer vi fortfarande behova plugga infor den stora sluttentan och de praktiska examinationerna vi ska ha nar vi kommer hem, men fasen vad vi ska njuta. Det har vi lovat oss sjalva!

Stressen over d-uppsatsen har lagt sig nagot, aven om det nu ar svart for oss att fa in alla intervjuer pa den korta tid vi har kvar. Vi har gjort en intervju idag, har tva kvar. En annan i morgon och sedan kanske ett par till i borjan av nasta vecka. Undrar om vi inte far ihop tillrackligt med material till en riktig artikel, sa manga intervjuer som vi har gjort.

Att intervjua dessa personer ar otroligt intressant. Religionen ar valdigt viktig for manga Ugandier, och ibland valdigt mycket i vagen for att utveckla landet, men samtidigt finns starkt troende doktorer som sitter och delar med sig till oss om deras tankar kring Unsafe Abortion. Jag tror igen att vi far vara med om och hora om saker vi aldrig hade fatt hora hemma. Ett privilegium.

Nu ska vi ut och fortsatta jobba. Om 8 dagar lamnar vi Uganda. Undrar om vi hinner skriva nagot mer innan dess.

Kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar